Food space sells nearly 3,000 banh xeo, Ho Chi Minh City residents line up to enjoy

Báo Tuổi TrẻBáo Tuổi Trẻ02/06/2024


Chiều tối 2-6, đông đảo người dân đến trải nghiệm không gian ẩm thực - Ảnh: PHƯƠNG QUYÊN

On the evening of June 2, many people came to experience the culinary space - Photo: PHUONG QUYEN

Le Loi Street Food Space is an activity within the framework of the 2nd Ho Chi Minh City River Festival - 2024.

With 24 booths, the culinary space takes place for three days from May 31 to June 2, from 9am to 9pm, with a variety of dishes from many regions serving visitors with all kinds of dishes from traditional cakes, delicious fruits to typical specialties of the provinces.

On the evening of June 2, at the Western pancake stall, chefs continuously poured pancakes into a large pan. Although they had to line up to enjoy this dish, many diners were happy and satisfied with the quality.

Mr. Tran Quang Khai (owner of the Western pancake stall) shared that after three days of participating in the culinary space, he sold nearly 3,000 pancakes, everyone worked without stopping. On June 2 alone, as of 6pm, 800 pancakes were sold. The stall continued to prepare dough and ingredients to serve diners until 9pm.

Similarly, at the traditional Southern cake stalls, smoke billows from the kitchens when the number of customers who love this product is too large. The representative of artisan Huynh Ngoc Lan's cake stall said that they use large ovens to continuously heat up to bring hot, attractive cakes to visitors.

People and tourists in Ho Chi Minh City experience the culinary space on the evening of June 2:

Dù đã đến tham quan không gian vào ngày hôm trước, nhóm bạn của anh Long (bìa phải) vẫn chọn trở lại vào hôm nay để kịp thưởng thức hết các món ăn đặc sản - Ảnh: PHƯƠNG QUYÊN

Although they had visited the space the day before, Long's group of friends (right cover) still chose to return today to enjoy all the specialties - Photo: PHUONG QUYEN

Đầu bếp Thu Tâm có nghề đổ bánh xèo hơn 20 năm phục vụ khách không ngơi tay - Ảnh: T.T.D.

Chef Thu Tam has been making banh xeo for over 20 years, serving customers without stopping - Photo: TTD

Bánh tét “nhí” độc đáo có giá từ 10.000 - 20.000 đồng thu hút sự chú ý của nhiều thực khách. Mỗi đòn bánh chỉ dài 4cm, đường kính 1cm - Ảnh: PHƯƠNG QUYÊN

Unique “mini” banh tet priced from 10,000 - 20,000 VND attracts the attention of many diners. Each cake is only 4cm long and 1cm in diameter - Photo: PHUONG QUYEN

Bếp bánh ở gian hàng của nghệ nhân Huỳnh Ngọc Lan liên tục đỏ lửa để cho ra đời những chiếc bánh thơm ngon phục vụ người dân - Ảnh: PHƯƠNG QUYÊN

The bakery at artisan Huynh Ngoc Lan's booth is constantly on fire to produce delicious cakes to serve the people - Photo: PHUONG QUYEN

Anh Thiện (chủ quầy bún mắm) không ngơi tay với nồi nước lèo - Ảnh: PHƯƠNG QUYÊN

Mr. Thien (owner of the bun mam stall) is constantly working on the pot of broth - Photo: PHUONG QUYEN

Không gian ẩm thực bán gần 3.000 bánh xèo, người dân TP.HCM xếp hàng chờ thưởng thức- Ảnh 8.
Không gian ẩm thực bán gần 3.000 bánh xèo, người dân TP.HCM xếp hàng chờ thưởng thức- Ảnh 9.
Không gian ẩm thực bán gần 3.000 bánh xèo, người dân TP.HCM xếp hàng chờ thưởng thức- Ảnh 10.
Không gian ẩm thực bán gần 3.000 bánh xèo, người dân TP.HCM xếp hàng chờ thưởng thức- Ảnh 11.

Eye-catching specialties attract tourists during the three days of the event - Photo: PHUONG QUYEN

Khu phục vụ khách ăn tại chỗ luôn kín khách - Ảnh: PHƯƠNG QUYÊN

The dine-in service area is always full of customers - Photo: PHUONG QUYEN

Món phở cuốn Hà Nội được các đầu bếp làm liên tục không nghỉ - Ảnh: T.T.D.

Hanoi pho rolls are made continuously by chefs without rest - Photo: TTD

Các món thuần chay cũng được nhiều khách chọn ăn - Ảnh: T.T.D.

Vegan dishes are also chosen by many customers - Photo: TTD



Source: https://tuoitre.vn/khong-gian-am-thuc-ban-gan-3-000-banh-xeo-nguoi-dan-tp-hcm-xep-hang-cho-thuong-thuc-20240602193547938.htm

Comment (0)

No data
No data

Event Calendar

Cùng chủ đề

Cùng chuyên mục

Cùng tác giả

No videos available